El Poble Mes Alt De Catalunya

*
Foto: Vegueries.com

Si tenim en compte tot el territori dels Països Catalans, els 10 municipis més alts estan a la Catalunya Nord. Segons l’Institut Geogràfic Nacional, per una adecuada homogeneïtzació, el mesuratgy también s’acostuma a fer des dy también la plaça del poble, no des de la casa més alta ni des d’un castell o església que hi hagi dalt d’un turó.

Tu lees esto: El poble mes alt de catalunya

Els diez pobles més alts dy también la Catalunya Central i la Franja

MERANGES a la Baixa Cerdanya (Girona) – 1.53nueve metres d’altitud.

Situat en el mateix límit amb França, amb una extensió dy también 37,3ocho km² i 98 habitants censats, és el municipi més alt dy también la Catalunya Central i la Franja. En mig d’un entorn paradisíac i des d’on podem pujar a l’Estany dy también Malniu, estany d’origen glacial dins el massís del Puigpedrós que amb els seus 2.91cinco metres d’altitud ens permet tenir una visió general de la Baixa i Alta Cerdanya.

*
Meranges – Foto: Ajuntament de Meranges
*
Estany Malniu amb el Puigpedrós al fons

LLES Dy también CERDANYA a la Baixa Cerdanya (Lleida) – 1.471 metres d’altitud.

En el límit dy también la Baixa Cerdanya amb l’Alt Urgell i Andorra, Lles de Cerdanya té una extensió dy también 101,51 km² i 25cinco habitants censats. Un dels seus atractius són les estacions dy también Lles i Aransa on cada any es fa la Marxa Pirineus d’Esquí Nòrdic.

*
Lles de Cerdanya – Foto: Ajuntament de Lles dy también Cerdanya

Un altry también atractiu és el Laberint Màgic Rocaviva, un laberint d’escultures dy también pedra amagades dins la muntanya.

*
Foto: Rocaviva

TOSES al Ripollès (Girona) – 1.444 metres d’altitud.

Municipi format pels pobles de Toses, Fornells, Dòrria i Nevà, amb una superfíciy también de 57,9 km² i un total de 16cinco habitants censats. Fins fa pocs anys tan sols es podia arribar a Toses amb el tren de barcelona a Puigcerdà o per un camí rural. D’ençà que aquest camí rural va ser asfaltat, la majoria de gent quy también puja cap a la Cerdanya l’utilitza per eludir la Collada de Toses.

*
Toses – Foto: Ajuntament dy también Toses

GÒSOL al Berguedà (Lleida) – 1.44tres metres d’altitud

Malgrat que la Comarca del Berguedà pertany a Barcelona, el municipi de Gósol és l’únic de la comarca quy también pertany a Lleida. Amb una superfíciy también de 56,tres km² i una població dy también 20nueve habitants, està ubicat dins el Parc Natural del Cadí Moixeró i a l’oest del Pedraforca.

*
Gósol i el Pedraforca – Foto: Diputació de Lleida

En aquest petit pobly también considerat com la porta del Pedraforca, Picasso passava llargues temporades, deixant la seva empremta en ell, quy también podem contemplar en el Centry también Picasso, dedicat a recordar el seu llegat.

Ver más: Banco No Hay Verano Sin Beso !” Opinión Sobre Beso Beach, Banco No Hay Verano Sin Beso

*

LES PAÜLS a la Ribagorça (Osca) – 1.431 metres d’altitud

Les Paüls situat a la Franja i pertanyent a la Comunitat d’Aragó. Amb una extensió dy también 81,74 km² i una població dy también 2treinta habitants censats. Un dels pobles més freds dy también Catalunya amb una temperatura mitjana anual dy también 8 °C.

*
Les Paüls – Foto: Viquipèdia

CASTELLAR Dy también N’HUG al Berguedà (Barcelona) – 1.395 metres d’altitud

Amb 47,12 km² dy también superfície i un total de 16cinco habitants, ubicat en el paratge conegut com el Clot del Moro, té el privilegi dy también veury también néixer el Riu Llobregat. En ell també podem visitar el Museu del Pastor, el Museu del Transport dy también Catalunya, el Museu del Ciment, gaudir del Concurs de Gossos d’Atura que es fa cada últim diumenge d’agost i aprofitar per adquirir un croissant gegant.

*
Castellar dy también N’Hug – Foto: M’Agrada Catalunya

*
Les Fonts del Llobregat – Foto: M’agrada Catalunya

GUILS De CERDANYA a la Baixa Cerdanya – 1.38cinco metres d’altitud

Molt a prop de la capital de la Cerdanya, Guils té una extensió de 2dos km² i una població de 52nueve habitants. Està format pels nuclis dy también Saneja, Sant Martí d’Aravó, Sant Martí dy también Cerdanya (convertit actualment en la zona residencial dy también Puigcerdà) i Guils.

*
Guils dy también Cerdanya – Foto: Guils.cat

Molt a prop també de La Tor dy también Querol, municipi dy también França i des d’on podem agafar el Tren Grog de la Cerdanya que ens portarà fins a Vilafranca de Conflent.

*
Tren Groc de la Cerdanya – Foto: Vision des Pyrénées

GISCLARENY al Berguedà (Barcelona) – 1.3cuarenta metres d’altitud

Dins el Parc del Cadí Moixeró, als peus del Pedraforca, amb una superfíciy también de 36,5 km² i una població total de 2seis habitants, és el poble més petit dy también Catalunya, després d’haver desbancat al seu veí de comarca Sant Jaumy también de Frontanyà, quy también actualment té 30 habitants.

Gisclareny no té botigues, ni escola, ni ambulatori, ni quiosc, ni caixer automàtic i el correu tan sols arriba un cop a la setmana. Per gaudir d’aquests serveis, els seus veïns s’han dy también desplaçar fins a Bagà.

*
Gisclareny – Berguedà

CAVA a l’Alt Urgell (Lleida) – 1.335 metres d’altitud

Als peus dy también la Serra del Cadí, amb una extensió de 42,2 km² i 46 habitants censats, el termy también municipal dy también Cava compren Ansovell, el Querforadat, Can Pubill, Sant Cristòfol de Vinyoles, Casa Forta i el Santuari de Boscalt.

A tocar dy también les cases de Cava podem veury también les ruïnes del Castell de Cava del segle XI-XII i del que pràcticament no queda res, tan sols una paret.

Ver más: Ya No Quiero A Mi Marido ”, Desamor: Te Quiero Pero No Te Amo

*
Camí d’Ansovell a Boscalt – Foto: Consell Comarcal dy también l’Alt Urgell

ESPOT al Pallars Sobirà (Lleida) – 1.31ocho metres d’altitud

Amb una extensió de 97,30 km² i 352 habitants, Espot és considerat com una dy también les entrades al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany dy también Sant Maurici. Un dels seus atractius turístics és l’estació d’esquí de Super Espot.

*

Espot – Foto: Turismy también FGC

*
Parc Natural d’AigüestortesEls 10 pobles més alts de la Catalunya Nord

*

ÉGUET a l’Alta Cerdanya – 1.800 metres d’altitud

FONT ROMEU a l’Alta Cerdanya – 1.ochocientos metres d’altitud

LA LLAGUNA al Capcir – 1.65siete metres d’altitud

CAUDIERS De CONFLENT al Conflent – 1.62seis metres d’altitud

BOLQUERA a l’Alta Cerdanya – 1.61tres metres d’altitud

*
Bolquera – Foto: Wikipedia

PORTÉ a l’Alta Cerdanya – 1.610 metres d’altitud